2020-12-11
尖沙咀楼上cafe Layback Cafe & Bar设有室内室外位置 特别钟意室外类似榻榻米既位置 难得系繁嚣闹市之中 都有到个相当chill既位置 夜晚黎到 灯光昏暗好有feel 好啱同朋友静静地吹吓水▪️牛油果软壳蟹汉堡配薯条 $138汉堡包望落十足bagel 外层脆身 质地扎实 带咬口软壳蟹炸得非常脆身 略嫌炸皮偏厚汉堡中夹有 番茄 生菜 牛油果 味道清新 口感丰富 加上千岛酱 整体食落唔会太干薯条脆身 饱满足料 调味十足▪️香蒜白洒露荀日本和牛粒烩扁意粉 $138每条扁意粉都裹满酱汁 调味十足 质地有小小似乌冬 一口size既和牛粒 充满肉汁 无筋有咬口 份量都唔算少 睇上去平平无奇 但食落比想像中岀色得多▪️CHILL小食拼盆 $118每一款炸物都香口脆身 食落唔太油腻 无论放左几耐都咁脆!炸一口芝士 炸皮薄身 流心芝士入口即化 味道浓郁紫薯饼 紫薯蓉绵密 带天然甜味菠萝酿鸡翼 无骨鸡翼完全系懒人之选 肉汁完美被锁住 不过菠萝既存在感较低炸天妇罗虾 金黄酥脆 略嫌炸皮偏厚左小小▪️抹茶牛奶 $44抹茶味道同我饮开既有啲唔同 亦唔算太浓 但胜在唔甜腻▪️焦糖朱古力沙冰 $56打卡唔错
设有室内室外位置 特别钟意室外类似榻榻米既位置
▪️牛油果软壳蟹汉堡配薯条 $138
汉堡包望落十足bagel 外层脆身 质地扎实 带咬口
软壳蟹炸得非常脆身 略嫌炸皮偏厚
薯条脆身 饱满足料 调味十足
▪️香蒜白洒露荀日本和牛粒烩扁意粉 $138
▪️CHILL小食拼盆 $118
每一款炸物都香口脆身 食落唔太油腻 无论放左几耐都咁脆!
炸一口芝士 炸皮薄身 流心芝士入口即化 味道浓郁
▪️焦糖朱古力沙冰 $56
打卡唔错既一杯
沙冰冰感较重 偶尔会啜到比较大粒既冰
略嫌朱古力味有啲奇怪
整体而言 室外矮枱位置相当chill 食物质素比想像中高 (不过饮品唔系我杯茶) 系难得想回头既楼上cafe!