2023-06-17 161 浏览
Cafe选址系烦嚣既街上可能想鹤立鸡群,冇competitors, 但系周边冇其他娱乐、商场配套,即系佢一系做街坊客,一系做朝圣打卡客,真系好考cafe既功力。Cafe畀人既第一印象就系繁市中既绿洲,一入去闻到木系香薰味,配上干花、植物、木系家私、波希米亚风装潢,视觉、嗅觉上既吸引系有,加上以生命之花、坛城唐卡做装饰,系几有洗涤心灵既感觉,不过正如之前食评咁讲,餐厅以食物行先。同朋友听完职员推介,朋友觉得冇特别eye catching item, 随便叫左latte,我谂住一场黎到试下佢地强烈推介既yogurt 杯同特饮。朋友表示杯latte系正常latte, 冇乜味,我既特饮都系,正面d系佢应该好天然,冇落糖浆/人工调味。yogurt 杯算系比较好食,摆盘上都见到cafe既用心,不过特饮同yogurt性价比都麻麻,两杯野已经$150。食物性价比不足,多数靠环境/用餐体验搭救,可惜原本坐系cafe比较chill既长枱,后来因为要让畀几人客,要搬枱,户外位系面向有巴士驶过既大马路,其实只系适合打卡,唔适合用餐,所以如果坐唔到长枱位,都冇乜食环境可言🫣总括嚟讲,去开呢头可以黎打下卡,如果要

食物性价比不足,多数靠环境/用餐体验搭救,可惜原本坐系cafe比较chill既长枱,后来因为要让畀几人客,要搬枱,户外位系面向有巴士驶过既大马路,其实只系适合打卡,唔适合用餐,所以如果坐唔到长枱位,都冇乜食环境可言🫣总括嚟讲,去开呢头可以黎打下卡,如果要有回头客/做街坊客就要系食物、价钱、用餐体验到再落d功夫。