2015-12-22 1318 浏览
继光继光继光鸡嚟到香港喇!之前去台北西门町就食过一次,人龙真系不断呢!西门町店店员会用一啲我地听唔明嘅台话不停叫口号,虽然唔知佢地叫乜,但都系特色一种,而且都带旺气氛哦!反而嚟到香港之后就冇左𠮶种另类又令人怀念号口号,可能香港员工唔识讲台语啦。 继光鸡座落于西洋菜街一小店,旺角地铁银行出口上前行少少就会见到佢个标志,对!认得的首先系佢个标志鸡~过江龙到香港反而气势不及台湾,但依然会有一条小人龙,唔知味道系咪同台湾食过嘅一样呢?已经急不及待!香香炸鸡分别有小$26,大$38两个size,咁耐冇食,当然要嚟一客大size啦。 鸡肉炸得啱啱好,颜色金黄得好吸引,香味更令人涶涎!而且鸡肉size啱啱好,一口一件⋯⋯⋯等等,虽然size系一口一件,但千奇唔好一啖就放入口,如果唔系就大柠乐喇!因为佢系超新鲜炸出嚟,相当热辣辣!咬开鸡肉会飘出热烟,而且鸡汁保留得好好,一啲都唔干!分有大中小辣同唔辣,我就中意加小辣,令鸡肉更加惹味!虽然系小辣,但真系会愈食愈辣,好正!! 下次出旺角会再食!继光鸡继光鸡,唔使特登去台湾先可以食到喇

香香炸鸡

下次出旺角会再食!继光鸡继光鸡,唔使特登去台湾先可以食到喇

香香炸鸡