2016-03-12 569 浏览
今日黎到旺角啲嘢整,收完工整完野都已经差唔多九点,谂紧附近有咩啱食嘅时候,突然谂起李家,所以就决定去食个炸鸡啤一啤。呢间位于烟厂街楼上嘅李家其实我都唔系第一次试,虽然价钱比普通餐厅贵少少,但系胜在唔使等位就有得食。差唔多每次你都好都系可以即入,唔会好似尖沙咀𠮶间咁要排长龙。我哋去到间餐厅,已经可以即刻坐低。虽然之后你嘅人有时要等一等先可以入座,但都系十分钟左右就坐得低。餐厅嘅座位比较疏落,多数枱都系坐四人卡位,由于今日唔系好觉有大枱,所以我都唔知其实佢啲枱拍唔拍得埋做大枱。但系如果3,4知己黎食饭,就唔使惊因为同隔离枱太近,佢把声仲大过你搞到倾唔到计。不过可能由于现场既灯光太暗,每张枱主要用黎照明既只系得头顶果盏灯,所以食食下饭对眼就会好辛苦,成个人都好似好眼训咁。每张枱都会有2款前菜,包括系酸白萝卜同埋菜丝沙律(沙律酱好似试到有少少梅味,不过唔肯定)。食完仲可以无限refill。我次次黎呢到食,都由于主菜要等太耐 (15-20mins左右),都会fill多过1,2次。不过呢,你唔好expect呢到有好好既service,由我地入黎坐底开始,员工既态度都麻麻地,多数时间都系自顾自咁倾计

不过呢,你唔好expect呢到有好好既service,由我地入黎坐底开始,员工既态度都麻麻地,多数时间都系自顾自咁倾计,有时仲要企系我地隔离枱同自己员工吹水,声量仲要大过我地。呢个价钱但咁既服务质素,好似有D唔值。

芝士辣鸡炒年糕
呢个芝士辣鸡炒年糕一上枱,已经超吸引我,因为佢劲多芝士舖系面,又多辣汁,如果系芝士迷一定超钟意。
 不过可惜,佢鸡同埋年糕唔系多好,D鸡肉系一粒粒细细地,呢个菜式应该系sell紧芝士,而唔系辣鸡同埋炒年糕, 哈哈!!
豉油炸鸡
上次食完原味炸鸡,所以今次就试下豉油炸鸡。等左一阵,终于黎到炸鸡,但系唔知点解望落好似细份过上次黎食。同埋呢个鸡食落有少少咸,食完要饮返啖啤酒爽一爽先得。
500cc生啤油
炸鸡又点可以少得杯啤酒呢,佢有分日式生啤同埋韩式生啤。今次我地就点左日式,个啤酒仲会送一小杯虾条。成晚呢餐饭,原来最吸引我个虾条
2016-03-08