2010-04-08
最爱就系cake,自从食过fine foods后,一直念念不忘,知道总厨tony wong自立门户,当然要去买啦。铺仔细细,人头涌涌,难得嚟到,紧系买多几件啦︰Cream Horn - 买相比较普通,但一咬落去,入面的吉士香滑软,好好味Chocolate Truffle - tony的成名作,当然要食,之前fine foods时觉得ok,但哩件多咗个脆脆底,配起上面的朱古力,一绝,正Cherry Napoleon - 卖相相当吸引,不过唔多好浸过酒的车厘子啰Strawberry Napoleon - 期待再食好耐,点知有d失望,唔够松脆咁,无fine foods时咁好味Mix Berries Napoleon - 都系卖相靓靓,普通,都okHazelnut & Chocolate Crunch - 上一次系fine foods无缘食到,哩次食到喇,香浓榛子cream配上脆脆朱古力底,超好味呀~虽然$35细细件好似系贵咗d,但有咁0既质素,足以令我箩箩恋好想再食,之后有朋友去开帮我买咗件Hazelnut & Chocolate Crunch,一个人食晒一件真系好幸福呀 (如果一磅装唔系要
铺仔细细,人头涌涌,难得嚟到,紧系买多几件啦︰
虽然$35细细件好似系贵咗d,但有咁0既质素,足以令我箩箩恋好想再食,之后有朋友去开帮我买咗件Hazelnut & Chocolate Crunch,一个人食晒一件真系好幸福呀 (如果一磅装唔系要$380咁贵,真系会订一个啰...)