2010-07-21
打电话订位时系留言,不过大家唔洗惊,佢会好快覆电话。原来佢得一条线,一讲紧就会立即弹去留言信箱。环境: 1) 大厦装修紧,所以冇得用平时𠮶条电梯,要行几级楼梯。2) 灯光柔和,室内间隔冇乜改变,只系觉得多左d盆栽,绿色左。3) 可能我健硕,所以觉得唔系好够冷气。不过见到佢喺所有风位到加左块野,控制住唔好吹倒客人,算佢几细心。味道:1) 大家睇完menu,不妨问下哥哥仔当日有乜好介绍,因为好多时佢地唔够时间印埋喺个menu到。2) 用料新鲜,配菜酱汁讲究,连食物既presentation都好得。大家食得好满意。 Pan-seared Rougie Foie Gras:皮脆心软,煮既时间刚刚好,赞。拌碟既梨同带甜既汁都好亲个鹅肝,一d都唔溜。精心推介一。 Baked Oyster with Cheese & Spinach:(请留意,依道𩠌唔喺menu上。)好够热,菠菜同芝士既份量适中,每只蚝都好大好鲜甜。精心推介二。 Lobster Thermidor:(请留意,依道𩠌都唔喺menu上。)味道非常好,个汁浓而不溜。龙虾甜美,只系有少少overcooked,不过肉质完全唔嚡,所以扣左一分。
环境:
1) 大厦装修紧,所以冇得用平时𠮶条电梯,要行几级楼梯。
味道:
Char-grill Australian Wagyuu, Black Truffle Jus:(请留意,依道𩠌都唔喺menu上。)Perfect 既 medium rare。肉身松软,配上我最喜爱既黑松露sauce,真系令到我拍手叫绝。 精心推介三。
Mille Feuille of Mango:同以前一样咁好睇同咁好食。好新鲜既生果,pastry好脆,一d都唔溜既甜品。唔食真系走哂鸡。精心推介四。