2016-10-16 306 浏览
吃了不少价钱相约的烧肉店放题,但觉得火山烧啲肉几合口味,今晚带生日朋友来食个饱,生日嘛,梗系要食好西!沙律必叫,因不能净系食肉,沙律可清清肠胃之余,酸酸地又可当下开胃菜,所谓一举两得。海鲜攞黎烧好像有点浪费,火候好难控制呀,是晚的青口同蚝比我烧㶶左,干哂。鲭鱼则烧得唔错,鱼肉嫩滑。牛同猪肉梗系唔少得,肥美甘香,烧一烧落少少酱已经好好味,又易烧唔痴炉。其他串烧,芝士年糕烧完唔芝士爆出黎劲烫口,甜蛋超正,仲有呢个糯米棒都系,一边用慢火烘佢,一边加甜酱,劲好味呀。其他串烧2,烧鸡翼,我钟意食~仲有多春鱼,墨鱼咀,鱿鱼须等,好多野烧。哈哈,我至爱的饺子同章鱼小丸子,自己烧都好好味㗎。饮品要加廿十蚊先有任饮,三十有埋啤酒。饮两罐乌龙茶都喺返度,都系加钱任饮抵啦。至爱食鸡的朋友点了半只烧春鸡,已预先加了香草烧熟,只放在炉上烤一烤已食得,皮香肉嫩。一开始劲肚饿梗系要放到密密麻麻啦,第一转等啲石热都要啲时间。要好好善用每一个空间 好香呀好香呀,简直有街边串烧嘅水准啦。食到尾声又系时候烧下菠萝,超劲甜!!唔使落蜜糖都甜到漏,劲正劲正。大满足嘅一餐,有肉有海鲜有蔬菜烧,仲有唔少小食,好饱好饱。
哈哈,我至爱的饺子同章鱼小丸子,自己烧都好好味㗎。
要好好善用每一个空间
好香呀好香呀,简直有街边串烧嘅水准啦。

大满足嘅一餐,有肉有海鲜有蔬菜烧,仲有唔少小食,好饱好饱。
2016-07-27