2015-10-23 185 浏览
早几日同朋友去左元朗果间119,跟住同左同事分享,跟住佢地话我知原来上环有间姐妹店,今日做野难得放早紧系去埋果边食下,间野好近地铁站,地铁站出左行5分钟唔够就到。一去到果度,就发现元朗店装修风格好唔一样。跟住唔知系咪我地早左到呢,唔算太多人,我地唔洗等就有位坐喇。一坐低左就紧系睇menu喇,一睇就发现左同元朗店有一啲唔一样嘅,感觉有一点期待,所以我地即刻落order等食。。。噩梨鲔鱼,首先所谓噩梨鲔鱼就系吞拿鱼他他,不过入口感觉好鲜味,上层吞拿鱼下层系牛油果,两者味道真系好清新,仲有一点意外嘅惊喜,因为都系第一次试咁样嘅配搭。铁锉海鲜意大利饭,所谓铁锉海鲜意大利饭就系用墨西哥脆皮包住意大利饭。食嘅时候要用红色嘅铁金锉扑开脆皮,再将脆皮拌埋意大利饭一齐食。意大利饭入口软硬度适中,之后意大利饭配埋各种新鲜海鲜,好似青口同带子咁,真系好鲜味。不过呢个饭真系好食又好玩,因为扑开脆皮果下真系够晒特别,感觉好似自己亲手煮咁。步兵锅,好似无食过步兵锅,心血来潮想叫黎食下,点知又真系几好食㖞,公仔面煮得岩岩好,加埋个微辣汤底,食落几惹味。之后就锅仲要几足料,肉呀菜呀各种都唔小。酱烧芝士排骨上次系元朗食
一去到果度,就发现元朗店装修风格好唔一样。
酱烧芝士排骨
上次系元朗食过超好味,今日紧系要再叫多次喇。睇到铁板上铺满芝士真系令人流晒。
一如既往服务都系咁周到,店员主动过黎帮我们将排骨剪开再卷一屠芝士。
入口真系好浓芝士味,芝士捞埋排骨真系好搭配,好正呀,而且呢度嘅排骨整得比元朗更好,更多肉汁,更嫩,真系令人回味。
菠萝Hatai Rita,最后食饱饱之后紧系嗌杯野饮,呢个野饮都几搞笑,同平时出面餐厅好唔同,佢系成个罐系杯野饮入面,罐菠萝汽水饮落有菠萝味之余又唔会太甜,杯野个底仲有d柚子系度,令杯野个味道更丰富。
总括黎讲各方面都算唔错,下次经过附近再黎食过先。。。