2018-12-25
话说今日集中火力去shopping,晏画𠮶餐都只系食咗个tea,真系唔多够,所以,夜晚𠮶餐就要放肆啲,去食火锅放题,十日内第二次喇,好担心体重会继续食添。朋友话,凡事要两面看,食饱啲先有力减肥嘛……六点钟上到嚟,经验话俾我知呢个时间系最好,太早嚟食唔落,再晏少少嚟的话,有排排队搭升降机,即使上到嚟都要等位。剔咗个蔬菜清汤 + 胡椒猪肚鸳鸯锅,精选肉类和海鲜类都每样剔了一份,然后,就周围巡下,混下酱,拎嘢饮、拎其他火锅配料。Hoegaarden、蓝妹都系任饮。系专登拣蔬菜清汤的,贪佢清啲,渌起嘢食嚟,唔会抢走啲嘢食本身嘅味道。至于胡椒猪肚汤就系贪佢够特别,唔系间间火锅店都有。好快,个锅就滚起,行动正式开始! Action!各类牛肉质素都唔错,猪肉和羊肉就一般般。其他配料首选系蛋饺、鱼腐,同埋鲩鱼,食咗两转。烚下食下,个半钟后,就有人叫你埋咗张单先,提醒你仲有半个钟就够钟。其实,我哋一早都打卡收咗工,食到饱饱了。
Hoegaarden、蓝妹都系任饮。
好快,个锅就滚起,行动正式开始! Action!
各类牛肉质素都唔错,猪肉和羊肉就一般般。
其他配料首选系蛋饺、鱼腐,同埋鲩鱼,食咗两转。