2023-12-21
啱啱去咗间好夹既食肆,准备同大家嚟个街坊口水话。首先,个鸳鸯汤底真系够晒水准,蕃茄汤底饮落去酸酸甜甜,好清新,而家啲鸡汤又够劲,滋味浓郁得滞。煮啲土豆片落去,头口爽滑,极之入味!🥢讲到拣肉,呢家嘅安格斯牛小排真系几正点,烧少少,一啖落肚,肉质嫩滑,味道鲜香至极。😋红通通嘅蕃茄汤底烩牛肉,个汁同肉味收得好好,好过瘾!而且啲前菜真系唔好轻视,Wasabi牛柳粒醒胃得嚟,个泰式生虾一啖一只爽口得嚟,过瘾!牛三郎就算系三宝嚟的,三款牛肉一次过尝晒,牛柳粒个肉香简直令人一试难忘!不过话说返黎,我当晚最惊喜嘅,还系佢哋嘅花螺同花胶。啲花螺巨大得嚟口感绝妙,啤酒花螺底料带点微辣系我嘅菜。而啲花胶嘅厚度,够哂口感,汤底汤味全都系真材实料嘅好货色。总之呢间地方,咁澎湃嘅食材,兼且食物新鲜,服务又唔错,坦白讲,我定必会再拉埋班戚友嚟捞底嘅!✌🏻🍲👏🏻