2023-12-31
哗,今日入到去Major & Minor,一阵子未嚟,我个舌尖已经响起前菜既期待!🥗 首先落嚟嘅系黑松露野菌忌廉汤,松露嘅香气扑鼻而来,每一啖都令人嗅得到土地嘅鲜甜。入面嘅蘑菇味口完美融合,creamy得啱啱好,真系帮到汤拉满!再嚟就系我嘅大爱—纽西兰肉眼扒配鲍鱼。肉质温柔得好似第一次恋爱咁,鲍鱼滑溜溜嘅口感有啲教人控制唔住想一口接一口。呢啲美味,只可以用“惹味到爆灯”嚟形容。然后我又攻陷咗个Baby Pink红菜头,卖相得意过猫,食落去清新爽口,层次分明,轻轻朴实间带出啲自然嘅甜。最后,我以为冇嘢可以再惊喜我,点知个朱古力雪糕仲要玩埋层次,苦中带甜,后劲十足,仲有迷人嘅可可香味喺口腔盘旋,真系perfect ending!整体嚟讲,Major & Minor个味道同气氛都系令我惊喜连连,下次仲要嚟试多啲佢哋嘅招牌菜!👍🎉