2024-01-13
走进咗这家餐厅,一阵香气嗲到我心花怒放🌸!首先点咗黑蒜油炒鲜虾杂菌意大利面,吓!真系满足晒啲虾控,炒得啱啱好,杂锦菇呢,口感爽弹,蒜香挂咗满口,CP值几高。再嚟就系卖相撩人嘅鸡翼拼盘,黑椒那款,劲够味,入口即溶;柠檬款清新提神,一啖咬落去,皮脆肉汁四溢。最突出𠮶款系酿咗饭嘅鸡槌--独家秘制,饭粒香糯,啖啖惊喜,食完令人拍案叫绝👏!特色甜品黑糖蕨饼呀,真系好有惊喜,外层嘅蕨饼韧韧地,入口甜而唔腻,缀以自家制嘅红豆同绿茶雪糕,simply perfect!瘦身嘅我都放唔住口欸!茶点我选择冻顶乌龙茶千层,茶味轻盈优雅,但如果cream层可以再轻柔啲就冇得顶喇!而多明尼加60%朱古力咁深喉,简直系Chocolate Lover嘅天堂😍,bitter sweet嘅完美平衡。最后点杯DIRTY来收科,滑顺嘅奶泡衬托出咖啡嘅浓郁香气,层次分明,每一啖都好似喺味蕾上演咗一场音乐会!下次有空,一定再嚟,有得慢慢享受㗎嘛~🎶👅💓