依家讲开食当然要嚟场美食大搜罗!最近有幸去咗一家我绝对会再探访嘅日式餐厅。㖊日脑海里面仲挥之不去个章鱼大阪烧,啖啖鲜嫩章鱼🐙,软绵绵又带啲Q弹嘅口感,加上啲面糊香脆得黎唔会太油,呢个组合真系太正喇!跟住,个慢煮炙烧鸡叉烧咖喱汤乌冬,一碗哂哂嘅吸引力!𠮶啲鸡肉鲜香多汁,每一啖都滋味满满;而咖喱汤底饮落就浓郁得滞,啲乌冬又够爽滑,整体感觉好悠闲又写意。至于甜品,意大利可可榛子酱烤蛋糕,真系甜入心肺😊,口感着实厚实,每一咬都合式实料嘅享受。蛋糕同榛子酱嘅搭配太赢了,完全系湿润哂!最后嘅凤梨柠檬梳打就黎个完美嘅ending,清新提神,对抗完重口味嘅盛宴后,杯好饮梳打就系救星!总括嚟讲,呢家餐厅送上嘅每一道菜都令人回味无穷,啱晒同朋友分享开心时刻。下次再去,我一定要再试一次,以确保呢个美味唔系梦幻泡影!