2021-10-17
#西式eatcovery #大角咀eatcovery💡 缤纷小店 🌈 X 精致手工意粉小编好少踏足大角咀,因为觉得好似无咩食,但今次咁啱去奥海城揾朋友,知道我想食手工意粉,就带我黎左店内外装潢充满玩味嘅Homeland🧸🪁🪀🚂🍽 冬阴功海鲜阔条面卖相非常吸引,睇得出厨师用左好多心机去做摆设。 鲜制意粉口感确系烟韧弹牙,而海虾大只得黎又爽口。 冬荫功汁作调味,味道香浓,食落辣辣地好开胃。🍽 秘制伊比利亚火腿卡邦尼意粉 呢个系餐厅推介,意粉系手工制,所以食落好烟韧,而且卡邦尼酱汁好浓好creamy,每一条意粉都吸晒,加埋烟肉粒同火腿好有咸香。🍽 芝士焗西兰花西兰花布满晒芝士,浓浓芝士味。再加埋有烟肉粒系上面,味道丰富。🍽 皇胎菊花茶壸茶好精致,餐牌上写可以清热明目、醒脑提神、润肤美肌、耐老延年。饮落淡淡菊花清香味,饮落好舒服。🍽 黑糖鲜奶奶味浓郁,黑糖又唔会太甜,唔错。ps/入面装修非常igable,餐厅布置得每一个角落都色彩缤纷,亦有健康生酮餐,岩晒一众健康人士。#大角咀食咩好 #大角咀美食 #好西 #小店 #情侣拍拖食咩好 #情侣拍拖好去处 #打卡 #大角咀 #大角咀西式 #相机食先
💡 缤纷小店 🌈 X 精致手工意粉
🍽 冬阴功海鲜阔条面
🍽 秘制伊比利亚火腿卡邦尼意粉
🍽 芝士焗西兰花
🍽 皇胎菊花茶
🍽 黑糖鲜奶
奶味浓郁,黑糖又唔会太甜,唔错。
#大角咀食咩好 #大角咀美食 #好西 #小店 #情侣拍拖食咩好 #情侣拍拖好去处 #打卡 #大角咀 #大角咀西式 #相机食先 #手工意粉 #打卡小店 #良心小店 #黄店 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #homeland