今日系同男友嘅相识纪念日💏,佢又好好咁为我准备咗餐好sweet嘅晚餐啦😙。虽然呢度唔系啲咩fine dining,只系一间位于尖沙咀嘅楼上cafe,但系食得好开心好sweet,皆因呢度叫Happyland,成间店都好似乐园咁🎠🎡🎢,装修七彩缤纷,每张台都有糖🍬🍭比你任食,店内仲有board game🎲比你玩,钟意猫嘅朋友仲可以同猫咪玩添🐺。男友点咗呢度最出名嘅厨师发板,一上台我已经不禁哗然,有9种唔同食物,旁边有干冰同花花🌸🌻伴碟,整到好似成幅画咁好靓,上面仲写上祝福字句,男友已经一早准备咗字句啦!So sweet sweet😍!打卡影张肯定呃到唔少like👍。店员话食嘅时候都要有程序㗎,首先食咗几款热盘先:包括牛油柠檬汁煎带子刺身、香煎加拿大特大号虎虾🦐、黑鱼子鹅肝多士、蒜片配香煎安格斯牛柳,食嘅时候可以点番旁边嘅牛肉汁,食完热盘就食番个烈酒煮布冧消油腻感,之后再食冷盘,冷盘有盐水煮荣螺🐚、蟹棒🦀、恋之花烟三文鱼、和风杂菜沙律🥗。真系又睇得,又食得!店员仲好主动帮我哋影咗张靓相添📸。小食酱爆鸡翼好香脆,肉汁好juicy。伴碟都好靓呀黑松露鲜菇意大利饭好多黑松露,mix埋落啲饭度好香。

厨师发板

酱爆鸡翼

小食酱爆鸡翼好香脆,肉汁好juicy。伴碟都好靓呀

黑松露鲜菇意大利饭

黑松露鲜菇意大利饭好多黑松露,mix埋落啲饭度好香。

朱古力心太软

甜品方面样样都好精致,怪兽雪糕最出名🍧🍨,不过好大杯食唔到,多人食就一流啦,我拣咗至爱嘅心太软。甜品上面仲有我至爱嘅sailormoon图案,I love it😍😍😍!心太软又够晒热又够流心,最紧要唔会甜,正呀!

彩虹特饮系列

不得不介绍一下呢度嘅饮品,天然手工水果茶系列系采用新鲜水果烘干而制成,男友拣咗杯梦幻乐园,味道系梳打水加上淡淡嘅水果干味🍍🥝。

梦幻乐园

我拣咗彩虹特饮系列🌈,佢分开咗七种彩虹颜色嘅味道,每种颜色都有唔同嘅味道,我拣咗橙色,系芒果热情果青柠特饮,佢会一支test tube比你自己调味,店员建议先加三份一再慢慢调整味道,不过我自己唔钟意饮太甜,所以三份一都好足够,味道好fruity,系我最钟意嘅味道😋😋。

今餐饭真系食得好开心🤗🤗🤗!!完全比到人缤纷乐园嘅感觉。
2019-03-12
庆祝纪念