餐厅: 海港酒家
资讯:

2023-12-22 650 浏览
今次去咗海港饮茶,实话实说,𠮶碗猪脚姜仲要即叫即煮,温度掌握得刚刚好,入口即溶,醋香而不过酸,姜味够融入只猪脚,正!叉鸡饭𠮶叉烧啃落去又甜又香,肥而不腻,啖啖肉实在过瘾🍖。牛肉肠粉滑得黎又腍,蘸𠮶酱汁一流啊。菜心又够鲜,够脆,青菜本色全都露。饭局上来,黄金流沙包唔多唔少咁个流心,啖啖幸福感,外皮松软,咬落去那一刹,简直幸福爆灯💥。哦,仲有只小龙包,汤汁鲜甜得很,皮薄到差点以为自己真系喺天堂🥟。总体来讲,响呢度食,舌尖上既感受真系由心入味,虽然有啲小插曲,但美味点心终究俘虏咗我呢个美食博主嘅心❤️。倾计饮茶,就系要咁滋味,下次再试其他点心,期待一样嘅惊喜。