2020-10-19 102 浏览
之前ig见到好多人喺呢间英伦风cafe嘅窗前打卡,趁住有d秋意,周末下午就同男朋友一齐过山顶缆车𠮶头行吓,顺便试埋呢间bookmark咗嘅cafe😎虽然天气凉咗,但由中环站行过去,再行斜路上去都有d喘气😂 3点几入去到都几乎满座,但好好彩坐到打卡位✌🏻 系可以望到缆车嘅大窗边😍入面装修好有怀旧感觉,到处都系打卡位,见到有妈妈系咁帮小朋友影相📸️😂 另外见到有好多香港特色精品买,喺餐厅食完野,仲可以9折买手信。我哋2个人叫咗一个主食,2杯饮品share。主食拣咗芝士牛肉汉堡包($70),切开真系吓亲,块牛肉劲厚又juicy,食得出里面有d洋葱粒,加埋烧烤酱好好食😋。配菜系薯条,大大条又多薯肉,而且份量都算多。饮品叫咗蜜桃红茶($40)同埋冻朱古力咖啡($45),唔会话好甜,但无乜朱古力味。最后再叫咗个甜品,朱古力乳酪配曲奇雪糕($63)Cafe环境舒适,望住出面绿悠悠嘅环境,叹住杯咖啡,真系几chill。但系由于唔好意思占住打卡位,食完就走了。另外,餐厅系自助型式,自己点餐,自己取餐,所以唔洗收服务费,价钱算合理👐🏻 听店员讲仲有得bbq包场,个户外area仲有秋千,又一个打卡位😂

我哋2个人叫咗一个主食,2杯饮品share。

最后再叫咗个甜品,朱古力乳酪配曲奇雪糕($63)