2020-12-12 1213 浏览
银芽肉丝炒面($50)而家系茶餐厅都好少揾到呢味传统广东面食, 要整得好食真系唔容易, 个面系成件事既重点😍 钟意食脆卜卜面既朋友真系唔可以错过, 佢既银芽肉丝都整得好好食, 个芡汁既”杰”度啱啱好, 大量既芽菜同肉丝配埋个面, 又脆又软又爽口🤤生炒鸡丝饭($50)唔好睇佢好似细细碟咁, 食落其实都几饱肚嫁🤰🏾 啲饭炒到粒粒干身完全系我钟意既口感, 味道好好唔会好浓味, 配料既份量都好足料👍🏽拔丝焗鸳鸯扒饭($69)万众其待既焗饭💁🏾‍♀️ 鸳鸯既意思系茄汁猪扒加葡汁鸡扒🐓 满满既酱汁加芝士舖左系啲肉上面, 最底既就系炒过既饭🍚 两个汁都整得好好味, 特别系个葡汁真系整得好有风味😋 两个汁捞埋一齐又系另一种风味, 呢个饭惊喜无限🤩黑椒汁鸡扒饭($50)是日午餐既A餐📝 呢个饭最有趣既地方就系会跟两条菜芯🥬 个汁好重黑椒味, 辣辣地再配埋煎过既嫩滑鸡扒同白饭真系好满足😌以上全部都系跟一碗红汤或中汤🥣 啲汤全部都好大碗, 红汤即系罗宋汤够晒辣而且啲汤料都几多, 胃口细啲饮完都可能饱左😂 中汤果日就系青红萝卜煲猪骨, 个汤好有住家汤既味道, 饮落完全唔味精😃呢间茶餐厅够晒干净企理, 每枱都会有
银芽肉丝炒面($50)

生炒鸡丝饭($50)

拔丝焗鸳鸯扒饭($69)

黑椒汁鸡扒饭($50)

呢间茶餐厅够晒干净企理, 每枱都会有消毒啫喱俾你消毒, 做足防护措施👍🏽 食物质素完全对得住个价钱, 饮晒成碗汤隔左阵都唔觉得口渴, 系香港黎讲好难得, 有机会既话会再帮衬😚
2020-12-05
用餐时段