2018-11-11 735 浏览
大闸蟹季节又到,我一向少食放题,但难得有大闸蟹任食就点都去一次,好彩朋友一早book 定位,因为个场爆得好紧要,每一枱既枱面都放满肥美既大闸蟹,香港人真系钟意食大闸蟹到不得了放题既主角除了有嚟自日本,足3.5-4两既大闸蟹可以任食,仲有超级多款日韩泰川风味美食,汽水啤酒甜品雪糕等任依任食。大闸蟹只只都非常多膏,点埋陈醋就最夹,问过店员佢地大闸蟹系用嚟自日本既靓货,有晒入口证明食得放心。食够大闸蟹后就开始食鱼生刺身,以放题嚟讲质素算非常不错,我地仲加左$88升级任食海鲜并盘,大圣子,鲍鱼,扇贝等质素都不错,推介一定要叫超级大只肥美既珍宝赤虾刺身,估唔到放题会用到咁好既货色。食完蟹同刺身就开始食烧烤,不同部位既牛肉质素都非常好,比一般韩烧放题既质素更高。另外值得一提既系依度既调味配料选择非常多,可以根据自己口味点煮点配都得,推介一定要试佢地所有既泰式酱汁,由泰国厨师亲自调制,非常惹味,配海鲜一流。再要推介既系佢地不同款既炒菜,味道系新鲜即𠮶种,够热又不会煮得老,其余既熟食都不错,但太多款无办法可以试得晒。大家记得要食埋佢地自制既精美甜品,的的骰骰一口一件唔怕食滞,同埋有一样系估唔到既系依度

大家记得要食埋佢地自制既精美甜品,的的骰骰一口一件唔怕食滞,同埋有一样系估唔到既系依度所有既员工都好有礼貌,经常会同食客打招呼甚至倾计,感觉这里既老板营商态度非常不错,食物质素同员工训练都有落足心机,可能趁仲有大闸蟹时会再去食多次先得。