2021-03-08
Cafe52 除咗食装修,其实食物都好正!😋全因店内食物由前文华酒店大厨主理,未试都知系五星级质素啦! 🌟🌟🌟🌟🌟即刻介绍下我食咗咩好嘢!Set Dinner -意式汁杂海鲜配虎虾意大利饭🍲 意大利饭铺满丰富海鲜,虎虾大只多肉,汁味道略淡,伴碟装饰好有心思好吸晴😍 -蘑菇餐汤好香浓,口感绵密。-烟三文鱼配田园杂菜沙律🥗三文鱼够鲜味,沙律菜爽口,最欣赏佢搭配黑醋汁,比普通沙律酱更健康减脂👍🏻新鲜白菌鸡肉意粉 鸡肉够滑,意粉软硬度适中,口感十足,蘑菇白汁芝士味香浓,质感creamy。小食拼盘(薯丝虾、网纸春卷、忌廉蟹肉薯饼、薯角、香芧鱼饼、芝士年糕) 🦐薯丝虾 好特别,脆卜卜炸薯丝中间包住原只爽口虾肉。蟹肉薯饼外脆内软。香茅鱼饼够香口,点埋个酸辣酱,好有泰式风味。芝士年糕就烟烟韧韧。 $68试齐6款小食,好鬼抵!香煎鸡扒配忌廉芝士竹炭汉堡及薯条🍔 竹炭汉堡包外层香脆,咬落松软,煎鸡扒口感juicy同芝士香味出奇地夹,薯条香脆厚身,有咬口!特色饮品🍹-泡沫朱古力一杯简单朱古力,做到香浓顺滑,入口舒服甜度适中,实在不简单!-玫瑰梳打🌹🌹🌹微酸清甜的梳打水,粉红玫瑰花瓣铺满杯面,饮用时
Set Dinner -意式汁杂海鲜配虎虾意大利饭🍲
-蘑菇餐汤好香浓,口感绵密。
新鲜白菌鸡肉意粉
香煎鸡扒配忌廉芝士竹炭汉堡及薯条🍔
特色饮品🍹
-泡沫朱古力
-玫瑰梳打🌹🌹🌹
微酸清甜的梳打水,粉红玫瑰花瓣铺满杯面,饮用时被玫瑰香味冲击嗅觉,色香味俱全就是咁解!😌
甜品🍰
餐后赠送的甜品由厨师发板,呢份 焦糖朱古力芝士蛋糕 斋睇外表已经系无得输!🥇👍🏻蛋糕口感细滑够rich,饼面仲排有我中意既原粒莓果🍓🫐再用朱古力酱响碟边唧出店名,及主题公仔🐰 和 心型图案😍绝对系神级心机之作!💖
叹左咁多美食,食到捧住个肚走,二人人均消费都系二百几蚊🙌🏻只能说「茶餐厅价钱,五星级酒店质素」抵抵抵!🤩
不得不提,#cafe52 仲系宠物友善餐厅,门口设有少量户外座位,欢迎主人带同爱宠一同用餐!而且仲有dog set 供应😍!
虎虾海鲜意大利饭
白菌鸡肉意粉