2019-04-12
香港一向好少有土耳其菜,喺旺角女人街有几间🤔但我都冇乜点去过 而呢间土耳其菜嘅环境唔错 坐得舒服 而且景色都唔错 不过环境就比较隔涉 未必人人都会行过或者见到而今次系我嘅朋友介绍我过嚟 所以我就专登过嚟试试首先嚟咗个沙律先,味道好特别,酸酸美味咁,非常开胃,不过未必个个食得惯,我自己就越食越钟意。然后就到招牌菜 JD Euro pizza 🍕 芝士落得好重手,有拉丝嘅效果而佢呢只Pizza系薄饼底,唔会话好饱肚然后就到呢个牛肉嘅特色土耳其薄饼 味道非常清新 用薄饼夹著啲牛肉嚟食系厨师推介嘅食法,咁样食口感果然好丰富之后就到佢最出名嘅无咖啡因咖啡,饮落咖啡味非常之浓 完全估唔到佢系冇咖啡因 而最特别嘅系老板出嚟同我地讲其实佢哋有咖啡占卜嘅服务,不过要预先预约,所以今次老板都净系略略讲咗两句,为我地略略做一做占卜感觉上都几准㗎整体而言,环境舒适,食物质素唔错,而且有咖啡占卜作为招徕,确实值得一试。尤其是香港好少有土耳其菜
而今次系我嘅朋友介绍我过嚟 所以我就专登过嚟试试
首先嚟咗个沙律先,味道好特别,酸酸美味咁,非常开胃,不过未必个个食得惯,我自己就越食越钟意。 然后就到招牌菜 JD Euro pizza 🍕 芝士落得好重手,有拉丝嘅效果而佢呢只Pizza系薄饼底,唔会话好饱肚