2018-01-28
今日老公话带我去食好嘢,神神秘秘咁带咗我去太子一间叫做小田田主题餐厅到食嘢,佢话同事介绍佢呢间餐厅好正,所以带我嚟食😆入到餐厅门口已经比墙身嘅装饰所吸引,行到餐厅入面见到啲装修系以田园风格为主题,感觉好像置身系田园一样,好舒服😌因为临近新年,餐厅特别为客人设计咗几款圣诞新年大餐,我哋两个人都决定叫圣诞新年大餐,因为见到隔离枱客人嘅心太软甜品所吸引😻😋餐汤系龙虾罗勒忌廉汤,我哋饮咗一啖觉得好咸,餐厅职员留意到,就立刻叫厨房整过新嘅汤比我哋,真心觉得佢哋好细心,佢哋仲送咗两块自家制嘅紫薯面包俾我哋食😋好窝心💖新嘅汤好鲜甜好好饮,紫薯包外脆内软都好好食👍🏻沙律系迷你杯仔火鸡凯撒沙律🥗沙律菜好新鲜爽口配埋松脆可口嘅多士粒粒Yummy~Yummy😋虽然话系迷你沙律🥗但其实沙津都算多👍🏻头盘系芝士烟肉焗韩国生蚝拼盐烧虎虾,芝士烟肉配埋好重蚝味嘅生蚝👍🏻简直系绝配😋盐烧虎虾🦐好大只🦐好新鲜🦐好好味🦐芝士焗波士顿龙虾配龙虾汁阔面🍝龙虾比想像中大只😻仲要有劲多膏☺️龙虾好弹牙和好新鲜,真系超级有惊喜,每一条阔面都充满香浓嘅龙虾汁,阔面煮得软硬适中,唔会过淋,仲好好食😻另一个头盘我哋拣咗法式香煎纽西兰羊架配
餐汤系龙虾罗勒忌廉汤,我哋饮咗一啖觉得好咸,
虽然话系迷你沙律🥗但其实沙津都算多👍🏻
另一个头盘我哋拣咗法式香煎纽西兰羊架配蘑菇红酒汁,每一件嘅羊架都被松脆可口嘅酥皮包住,最有惊喜嘅系佢系酥皮和羊架中间,搽咗一层香浓嘅鹅肝,我从未食过咁好食嘅羊架,羊架啲肉好嫩,唔会好韧,真系正到冇朋友😋👍🏻
我最期待嘅甜品终于上枱啦,佢嘅名堂系白雪紫薯心太软伴雪糕,见到甜品𠮶刻真系靓到唔舍得食,厨师真系好有心机整,见到每个部件都整得好精致,紫薯心太软一切开就流晒啲紫薯酱出嚟,蛋糕充满紫薯嘅香味同埋好柔软熟,香橙雪芭好清新,成个甜品色香味俱全😻😋真系冇得输👍🏻👍🏻
见到啲紫薯酱流晒出嚟心里好兴奋🤣🤣
老公叫咗柠檬茶,佢话柠檬茶茶底好香🍋柠檬好新鲜又唔涩👍🏻
我就加咗20元试吓呢杯红桑子特饮,饮落去酸酸甜甜好开胃,卖相仲好靓添😻
餐厅嘅装修以田园做主题,环境好大好舒服,食物都相当吸引,色香味俱全,特别要赞嘅系佢哋嘅厕所都好干净整洁,同埋职员好细心,真心推介呢间餐厅😻👍🏻