2020-04-10 105 浏览
今日同妈妈出太子买野同抖气😛 顺便医埋个肚~~路过见到喜相逢装修几特别 有种客栈feel 加上本身钟意食饺子🥟 所以就决定试下!🏮门面同店内环境一样有古色古香既感觉~~食物方面💁🏽‍♀️-原本谂住叫西洋菜猪肉饺 但系店员话西洋菜最近质素麻麻 有苦涩味 所以就改叫云耳椰菜猪肉饺~~-我地无留意到鸳鸯戏水系辣架😛 好彩店员问一问我地要咩辣度🌶 因为妈妈唔食辣 所以转左做普通汤饺~~秘制醉鸡(例牌) ($78)鸡肉偏瘦 无咩脂肪 鸡皮好弹牙每件鸡件酒香味好重好重👍🏽云耳椰菜猪肉煎饺($33)店员温馨提示我地要快d食左煎饺先 又因为知道我地有人唔食辣 所以俾左碟醋同菜脯我地👍🏽✨呢度既煎饺无油腻感 饺子底煎到金黄香脆岩岩好~~而且皮薄馅靓😋双拼汤饺($40)香菇芫茜猪肉饺🥟芫茜控必试🌟 因为芫茜份量非常多啊!芹菜猪肉饺🥟芹菜饺系比较少见既饺子口味~~ 果然有惊喜!! 可能因为川菜口味 所以加左酸菜喺入面 味道丰富左 无咩青味👍🏽豆浆($12)大和豆浆豆味重啊😋感觉呢闲小店好用心经营老板娘(?)兼任大厨 一直密密煮店员服务态度好 又好细心 招呼客人之余又即场包饺子🥟最紧要系食物性价比高 值得再帮衬
今日同妈妈出太子买野同抖气😛 顺便医埋个肚~~

🏮门面同店内环境一样有古色古香既感觉~~

食物方面💁🏽‍♀️

秘制醉鸡(例牌) ($78)
鸡肉偏瘦 无咩脂肪 鸡皮好弹牙
每件鸡件酒香味好重好重👍🏽

云耳椰菜猪肉煎饺($33)
店员温馨提示我地要快d食左煎饺先
又因为知道我地有人唔食辣 所以俾左碟醋同菜脯我地👍🏽✨

呢度既煎饺无油腻感 饺子底煎到金黄香脆岩岩好~~

而且皮薄馅靓😋

双拼汤饺($40)

香菇芫茜猪肉饺🥟
芫茜控必试🌟 因为芫茜份量非常多啊!

芹菜猪肉饺🥟
芹菜饺系比较少见既饺子口味~~ 果然有惊喜!!

豆浆($12)
大和豆浆豆味重啊😋