如果我话我第一次食灯笼卤味 会唔会俾人笑㗎🤣拣咗嚟中环分店 因为上网睇过呢度装修好靓 各种台湾夜市嘅灯箱 金句霓虹灯 餐桌纸上嘅仿台湾招聘广告 令人置身喺台湾一样🇹🇼嚟之前已经有晒心水要食啲乜▪️豪吃自由搭配第一样唔洗讲梗系叫卤味啦😋本身餐厅有配搭好嘅卤味面餐 或者可以好似我咁自由拣✅我拣咗五款𩠌啊 牛筋肉/鸡翅膀/大肠/花枝丸/高丽菜/手工乌龙面 个人最钟意大肠 干净又好味 牛筋肉都几厚身 鸡翼好入味 每款𩠌嘅份量都唔少 乌龙面都够弹牙🍜▫️Shake Shake海苔盐酥鸡Shake Shake嘅意思 系有个纸袋俾你 将鸡件同海苔粉放入去shake🐓Shake之前我哋先试咗原味 盐酥鸡本身已经好香口 够味得嚟再渗出少少九层塔嘅香味 再加埋海苔粉系锦上添花 令味道更加有层次▪️日本豚肉葱抓蛋饼卷除咗卤味之外 葱抓蛋饼亦都系呢度嘅人气之选🆙店员推介我哋拣呢款 采用嘅系日本Agu猪 配菜仲有泡菜/洋葱/芝士 听到已经觉得吸引🤤事实上亦都好好味 蛋饼做得表面有啲脆身 唔会油腻 包住丰满嘅馅料 绝对系啖啖满足饮品有好多唔同嘅选择🧋我哋拣咗灯笼黑糖珍珠奶茶同香芋鲜奶绿茶 两杯都唔错 唔会太甜

▪️豪吃自由搭配
▫️Shake Shake海苔盐酥鸡