2024-10-27
因为暂时仲未去到旅行,我又好钟意食日本嘢,所以上星期同老公去咗太子一间居酒屋,地点好方便,太子地铁站一出再行两三分钟左右就到,门面同埋入边嘅装修都好有日本居酒屋特色,真系好似去咗一转日本咁呀😍我哋先叫咗个软壳蟹沙律,软壳蟹好香脆,而且冇油溢味,加埋明太子dressing,沙律菜全部挂满酱汁,微辣好开胃。赤背刺身 都好新鲜,一啲都唔腥仲好鲜甜。食日本嘢点可以少咗最钟意嘅玉子烧?叫咗个 #朝恶邪玉子烧 ,真系好邪恶,入边满满芝士,但浓而不腻,而且仲好有蛋香,再加埋卜卜脆蟹籽,口感味道都满分💯和牛牛汤乌冬 我都好推介,和牛肉片嚟到嘅时候仲系生生地,浸咗热汤之后就啱啱好熟,超嫩滑又唔会觉得油腻👍🏼我哋仲叫咗好多烧物,盐烧虎虾 好大只鲜甜,烧味噌猪肠串 好入味好有咬口,呢个我都几钟意,邪恶鸡肉棒 真系好邪恶,因为真系好芝士好芝士,超正。仲有 豚肉紫苏卷 同埋 月见鸡肉棒 都好好味,肉质嫩滑,烧得好香,推介大家一定要试呢度嘅烧物啊!