2023-07-13
经过元朗想食返啲地道嘅日本菜,就拣左呢间逸之烧, 环境嘢食可以话系一间居酒屋,装修得好传统日本风🎏,连杯杯碟碟都系好日本风,顿时置身于日本嘅感觉。先试试左口鱼裙边寿司, 鱼肉实好新鲜,油脂味好香浓,溶入口系大餐既一个好开始豚肉紫苏广用猪肉片包住广岛蚝 加一块紫苏叶黎烧 呢个组合真系未食过,蚝烧完仲系好大只,猪肉片包住啲蚝汁。加埋甜甜地既酱汁,好开胃烧皇帝蟹膏估唔到咁大阵仗,仲有埋个石烧同埋面包,石烧真系好靓,打卡一流。蟹膏连埋有蟹肉嘅感觉,份量好多,好浓蟹味同埋面包食,胆固醇爆煲了鹅肝寿司又带咗一个胆固醇高嘅系列, 鹅肝煎得好香,有寿司饭中和左油腻感👍🏻甜虾刺身中规中矩嘅甜虾刺身,size唔算细只,少少甜味,亦算新鲜。吉列紫薯栗饼炸得超级香脆,但唔油,有一整粒栗子喺里面够晒足料。盐烧牛脷牛利厚度刚刚好,好够juicy ,唔会靭。烧黑椒安格斯牛肉串烧到少少焦香味,但系入边仲系好滑好有牛味。黑糖梅酒冰淇淋好特别既甜品梅酒加雪糕原来可以咁好味,虽然梅酒个酒精浓度太高,但系梅酒香味已经可以同云呢拿雪糕互相辉映❤️
豚肉紫苏广
烧皇帝蟹膏
鹅肝寿司
甜虾刺身
中规中矩嘅甜虾刺身,size唔算细只,少少甜味,亦算新鲜。
吉列紫薯栗饼
炸得超级香脆,但唔油,有一整粒栗子喺里面够晒足料。
盐烧牛脷
牛利厚度刚刚好,好够juicy ,唔会靭。
烧黑椒安格斯牛肉串
烧到少少焦香味,但系入边仲系好滑好有牛味。
黑糖梅酒冰淇淋
好特别既甜品