2015-08-21 642 浏览
今日系旺角收工,走嘅时候见到有间韩国小店就去望下,因为印象中旺角冇乜韩式小食卖,所以就决定食少少野先番归。咁其实都有几多野拣嘅,有泡面,年糕,奥丁···想见嘅都有,不过有几款小食店完话新野,所以就试下。有鱼肉包年糕、鱼肉包肠,同埋有个鱼肉包粉丝,咁就叫左个鱼肉包住年糕嘅小食同酱烤鸡。咁大约等2-3分钟到啦,不过好就好在佢等嘅时候有櫈坐不突止,仲有冷风机吹住,而且仲有MV睇住,唔错!D员工都几有礼貌同好nice,佢地卖野个时会用韩文大声咁喊"有年糕,有饺子,有泡菜饼"哈,几开心咁呀望住佢地都印象中佢喱个铺都转手转得几密下,做过甜品又做过牛杂,但都唔长做得,韩风当道,而且食物质素又几好,希望可以做得住啦!咁讲下啲野食先,首先系个酱烤鸡,我觉得几好食,个皮系脆嘅,个酱又唔会太辣,同有少少甜口,而且份量我觉得OK之后就个个鱼肉包年糕,本身就中意食啲软软糯糯嘅野所以都几钟意食年糕,都系系面有啲韩国汁,几好食嘅都
少少野先番归。
酱烤鸡