2021-09-29
真系有好耐时间冇食过日本野!朋友话尖沙咀开左间居酒屋, 佢食过一次, 话食物质素好出色于是就约左我黎食餐厅系宝勒巷10号3楼, 呢栋野一向都多野食, 上到去, 一开lift 门就见到餐厅, 环境都好舒服, 好有致身日本既感觉食物方面, 叫得酒场, 梗系有多款酒可以拣, 而佢既支装清酒仲做紧半价优惠! 另外仲有大量既𩠌酒小食, 串烧, 如果一班人黎饮酒, 一定好开心我同朋友就叫左:明太子煎蛋卷:煎蛋卷煎得啱啱好,唔会过熟入面仲有啲胆汁,佢仲有配萝卜蓉,可以啱啱好中和明太子嘅浓味特制杂锦沙律:陪佢个特制酱汁,酸酸甜甜几开胃刺身拼盘:呢个绝对系全餐饭嘅重点,有七款刺身,样样都好新鲜,海老虾肉够弹牙,吞拿鱼一啲根都冇,够晒肥美海胆汁烧蚝:呢个绝对系一个新食法,首先啲蚝够大只,浓浓嘅海胆汁包住只号,估唔到有几夹㖞䐁软骨葱盐汁烧:猪软骨咬落去好爽口,上面铺咗满满嘅葱明太子牛油烧饭团:饭团嘅炭烧香味加晒分,上面嘅明太子咸咸地,完全带出鲜味,仲有啲木鱼丝,一齐食非常夹!呢间咁有特色嘅日本居酒屋,下次再同朋友嚟饮住sake叹刺身先
我同朋友就叫左:
特制杂锦沙律:陪佢个特制酱汁,酸酸甜甜几开胃
䐁软骨葱盐汁烧:猪软骨咬落去好爽口,上面铺咗满满嘅葱