2021-07-07 471 浏览
好挂住泰国既野食,朋友话介绍一间超正宗嘅泰国餐厅俾我哋食!我哋四个人上到去间餐厅,果然系超正宗,啲服务人员全部都系泰国人,音乐又系泰文,成个环境劲chill,真系好似置身系泰国之中!餐厅嘅嘢食更加系一流,对于我呢个钟意食浓味嘅人,简直系神来之笔!每每款菜式都好好味😋先来个柚子沙律🥗,啲柚子酸甜酸甜劲开胃,上面仲有啲配菜,系啲果仁同洋葱丝,仲有少少芒果,yummy!!!炭烧猪颈肉,好浓郁嘅炭烧味,而且烧得啱啱好,猪颈肉劲粉嫩,点埋佢哋个酱汁一齐食,好有幸福嘅感觉!虎虾冬阴功炒饭:只虎虾大大只,啖啖肉,非常之新鲜!冬阴功饭吵得非常之干身,而且劲足料了,啲配菜仲要劲多,口感非常之丰富泰式炒芦笋:炒芦笋配佢既泰式酱汁,味道好夹,食材都吸晒佢嘅酱汁味成餐饭嘅重点黎啦,呢一个泰式炸鲈鱼系SpeXial Menu,店员特别推介,果然冇介绍错,非常非常之好食!佢将成条鱼切粒然后攞去炸,配合佢嘅泰式酱汁,非常惹味
好挂住泰国既野食,朋友话介绍一间超正宗嘅泰国餐厅俾我哋食!

2021-07-07