2024-09-27 191 浏览
韩国餐厅一向都系香港人至爱,今次嚟到朗豪坊新开嘅Bingo and Cook, 净系睇装修摆设已经充满诚意,绝对有置身首尔之中。再睇睇餐牌,韩国地道小食都包罗万有,立即先点两杯韩式冻饮,同埋小食先。冻蜜桃茶同埋青提子碳酸水都非常清新,果味香浓,带有微微甜味,仲可以开胃醒神;而炸虾紫菜包饭都即叫即做,金黄香脆嘅大虾肉身饱满,连埋紫菜同埋其他配料,感觉丰盛。接连两个主菜都同样出色﹐韩国名物生菜包肉震撼登场,五花猪腩肉密铺喺碟上,肉质包满,加埋韩国配料及酱汁,放入清新嘅生菜之中,满足感爆灯。而压轴就有呢个吸睛抢眼海鲜参鸡锅,净系上台都要两个炉预热,可见份量有几十足!原只参鸡放喺中间,鲍鱼、原只鱿鱼、蟹、青口、扇贝、蚬肉共冶一炉,试问个汤底仲点会唔吸引?店员仲非常之友善好客,会主动帮手处理食材,呢点更加要加分。

2024-09-26