2020-11-16 53 浏览
以前系中环返工间唔中都会食呢间罗宋汤专门店,今晚同朋友系moko行街果阵偶然发现呢度都有分店就去回味下~我地叫左个全日套餐牛腩罗宋汤跟白饭,鸡扒同热可可,另外加咗小食六只炸鸡翼同埋奶油猪~罗宋汤好足料,牛腩唔韧,味道偏酸同重胡椒辣味,好开胃👍 个人认为如果罗宋汤配面食会搞到个汤底太稠,所以中意配饭多啲👍鸡扒外层嘅鸡皮煎得好香脆,里面食落好滑唔会太咸👍鸡翼同样炸得好香脆亦唔会太㶶同太油腻,调味适中~奶油猪卖相好吸引,面头劲多牛油同炼奶, 不过底下既面包其实几厚所以食食下都系唔够奶油,如果将个奶油包打横切开再搽多次奶油就更好😂 (但底下既面包几软熟,朋友拎左黎点罗宋汤食😅)而杯热可可就略嫌可可味唔够浓郁🙈食物整体水准都几高,而且份量多一定够饱,性价比唔错👍👍

鸡扒外层嘅鸡皮煎得好香脆,里面食落好滑唔会太咸👍

鸡翼同样炸得好香脆亦唔会太㶶同太油腻,调味适中~

而杯热可可就略嫌可可味唔够浓郁🙈
食物整体水准都几高,而且份量多一定够饱,性价比唔错👍👍
2020-11-16
  • 炸鸡翼