2019-06-05
First things first:* 黃秋生都推介過!* 星期一&二pizza 買一送一;星期三&四pasta 買一送一* 師傅現搓pizza 皮、羅馬style薄餅、正宗磚砌焗爐餐廳裝修得好西營盤同堅尼地城,好似呢種風格係呢個地區特別多。壁畫中西夾雜,有唔少香港元素:雨傘運動、紅的、葉問同老夫子等等。因為貪得意想試下無番茄醬既pizza,所以叫左一款係無番茄醬既主餐牌款:蜂蜜煙肉pizza,再叫個是日特別款:鯛魚蟹肉薄餅,後者就有番茄醬,兩款都係11寸同配水牛芝士。Pizza 上得好快,唔計搓皮時間,每個pizza 焗既時間只係<3mins。第一款上枱既係鯛魚蟹肉薄餅,師傅將pizza 切開8份。薄餅底做得薄,有焦香同脆感,但又有麵包飽肚感。明太子係一粒粒細既正方體,呢款pizza 配左少少辣椒仔同辣椒籽,微辣。鯛魚味好濃郁,份量多,相較之下蟹肉反而就唔係甘多同出~ 後上既就係主餐牌款既蜂蜜煙肉。我個人比較鍾意呢隻味。蜂蜜係煙肉上面,唔係餅面。呢款無番茄醬,嘴入面無甘濃既味,感覺較第一款清新。埋單連加一$198,兩個人食左兩個甘大既pizza,抵食+ 飽哂!😂😂
* 黃秋生都推介過!
後上既就係主餐牌款既蜂蜜煙肉。