2017-04-14 2678 浏览
叫了Main Dish Lamp chop 羊扒,可hkd50 另加鹅肝。法国餐厅没理由唔食鹅肝。羊扒要求5成真系5成(大部分餐厅会偏熟),共有4块,无欺场。鹅肝不油不腻。其它餐厅鹅肝会配上煮熟的苹果/梨。这里没需要。另一个 Main Dish 为白酒煮青口。不算极鲜甜,但算煮得好味。青口干净无碎壳。汁蘸 Sourdough bread 面包食唔停。如果2人叫2个 Main Dish,厨房会同时上。所以如果其实想 Share 唔想同时上青口+羊扒,咁要提早讲。周末/假期来太古坊一定有位。地方较浅窄。主菜咁大个碟加薯条,酒杯,面包,自己的碟 (share),张枱就觉得唔够用。服务算醒目,该换碟就换,其它时间唔会过来打扰客人倾偈,都唔会望到实(个人不太喜欢侍应望到实好有压力,或者太勤快成日过来问要唔要换碟,打断谈话)

如果2人叫2个 Main Dish,厨房会同时上。

周末/假期来太古坊一定有位。

2017-04-14
  • Lampchop