2020-12-13
趁晚餐堂食限聚令前,再加上天气冻冻整返个羊腩煲先见网上有人话佢系黄店,但编年史又无讲🤔所以大家自己判断啦羊腩火锅(二人份量) $268好足料,除咗羊,仲有好多枝竹冬菇马蹄枝竹吸晒啲汤入晒味,真系不得了食到停唔到,好就清晒羊都唔错唔会太膻配埋兜腐乳酱食完啲羊羊,就可以加汤打边炉啦原条牛舌芯 $128依个价钱 依个份量 依个味道食落好有口感难怪咁多人都嗌真系嚟到必点Prime美国牛小排 $130油花好重,食落又够香另一碟好味嘅牛牛封门柳 $100依碟我就觉得正正常常,无乜惊艳我钟意牛小排多啲鳝片 $98打边炉好钟意食薄切嘅鳝片依到嘅鳝片好正,好鲜好爽脆一个人可以食到大半碟仲有打边炉常客:牛柏叶、鹅肠、响铃😚牛柏叶$38即炸糖醋响铃 $38虽然系可以即食但我都钟意浸一浸汤,再点吓个糖醋汁,无得输啊特色小食咸蛋黄墨鱼饼 $68外皮煎得香脆,入面就弹牙,再配埋咸蛋黄好香好好食韭菜鸭血 $38辣蒜头鸡翼尖 $38两款都几好味鸡翼尖就够晒惹味青柠梳打 $38大大杯,够多汽,饮落够晒爽最衰垃圾令搞到等2个人食饭仲有好多款都未试到😢下次多啲人嚟食,share多啲嘢食应该仲正以后一季四季都可以食羊腩煲谂起
见网上有人话佢系黄店,但编年史又无讲🤔所以大家自己判断啦
羊腩火锅(二人份量) $268
配埋兜腐乳酱
食完啲羊羊,就可以加汤打边炉啦
原条牛舌芯 $128
Prime美国牛小排 $130
油花好重,食落又够香另一碟好味嘅牛牛
封门柳 $100
依碟我就觉得正正常常,无乜惊艳我钟意牛小排多啲
鳝片 $98
仲有打边炉常客:牛柏叶、鹅肠、响铃😚 牛柏叶$38
即炸糖醋响铃 $38
虽然系可以即食但我都钟意浸一浸汤,再点吓个糖醋汁,无得输啊
特色小食
咸蛋黄墨鱼饼 $68
外皮煎得香脆,入面就弹牙,再配埋咸蛋黄
好香好好食
韭菜鸭血 $38 辣蒜头鸡翼尖 $38
两款都几好味鸡翼尖就够晒惹味 青柠梳打 $38
大大杯,够多汽,饮落够晒爽
最衰垃圾令搞到等2个人食饭仲有好多款都未试到😢下次多啲人嚟食,share多啲嘢食应该仲正以后一季四季都可以食羊腩煲谂起都爽