2018-02-12 190 浏览
之前同朋友去过养心殿火锅。最爱佢地嘅锅底, 养生锅,简直喺美味嘅老火汤。今次介绍比妹妹同妹夫试下。养心殿最近喺荃湾开左分店,顺同试下新店先。荃湾新店喺荃湾市中心,非常就脚。店于高层,窗外街景很美。下次要book 枱要留窗口位先。我地订位@6:30,想不到已差不多8成客满。真多捧场客。7点㡬后已满座,怪不得而家7点半前埋单仲有折扣。妹妹望左一望个餐牌,就毫不犹豫择美人锅,佢话美人吃美人锅。佢话个锅底好鬼正,有养颜桃胶,丰富胶原蛋白,原只乌鸡,够滋阴,仲有南枣、杞子、桂圆、北芪、党参、金华火腿,不愧是美人锅。识食嘅一定咁食。当然要先饮汤,吃鸡肉,先开始打边炉。D鸡肉估吾到好鲜嫰,吾会煲完煲后靱。三个人,晚餐时间又早,吃不到太多,但又眼濶肚窄,好彩有半份选择,咁就好可以试多D款式。梅菜猪肉丸,我至爱,每次必选。妹夫拣鹅肝墨鱼丸,够特式,仲要试自家制极品水饺同水莲饺。再嚟极上雪花肥牛。新鲜。新竹米粉口感非常好,一丝丝,煑完不会过焾。配埋汤底,妹夫忍不住要来多一客。妹妹同妹夫好欣赏,话好介绍 ,赞不绝口,非一般打边边💕

美人锅

鹅肝墨鱼丸、梅菜猪肉丸、极品水饺、水莲饺,各半份

再嚟极上雪花肥牛。新鲜。
极上雪花肥牛

新竹米粉

妹妹同妹夫好欣赏,话好介绍 ,赞不绝口,非一般打边边💕
2018-02-06
美人锅