Green Orange

2018-01-16 228 浏览
难得呢日喺上环做嘢,所以就 book 好位,约埋好友一齐食个 dinner 先。餐厅夜晚灯光暗暗哋,好柔和,加埋蜡烛就好有情调; 睇完餐牌后,同朋友决定 share 食物,咁就可以一齐试多几款啦!餐包 - 质地松软,甜甜哋,点埋油醋汁好好味。蟹肉南瓜忌廉汤 - 南瓜味好浓好滑,里加咗好多蟹肉,一路饮汤都食到呀,唔错。烧带子柚子沙律 - 带子煎得刚刚好,有鲜味得嚟又唔会韧,西柚好甜又多汁,加埋沙律菜,好 refreshing! 香煎鹅肝伴黑松露杂菌意大利饭 - 鹅肝外皮煎得香脆,内里就软滑甘香,意大利饭煮得刚刚好,加咗杂菌碎,增加咬口,亦可能因为咁样,呢个饭好清爽,完全唔会觉得腻。脆焗猪手伴蜜糖芥末汁 - 侍应会拎只猪手问要唔要帮手切,我哋就紧系要啦! 猪手外皮松脆,猪肉腌得咸香入味,肉质又唔会好嚡,点埋蜜糖芥末汁,食落无咁腻同干之余,又带出另一种香味,好惹味呀! 伴碟用上甜薯,好 match! 朱古力布朗尼伴云呢拿雪糕 - 布朗尼热热哋,配埋质感绵密幼滑嘅云呢拿雪糕,一冷一热,正! 餐厅整体食物水准高,侍应细心有礼貌,虽然系楼上铺,但都唔会好嘈,倾计都 ok。

餐包 - 质地松软,甜甜哋,点埋油醋汁好好味。

蟹肉南瓜忌廉汤

烧带子柚子沙律