2023-07-15
难得放假,去铜锣湾行街街,仲可以顺路食到 #鸟森 #串烧🍢,好满足😌! Set 精选串烧6️⃣本,前菜、渍物、沙律、汤&茶碗蒸,仲有咖啡或伯爵茶☕,好丰富!唔夸张,6款串烧都好好食,有微微炭香,外层香脆又可以保持内里 juicy,各款都配上不同调味,所以每串都有惊喜😍!最钟意横隔肌,肉质软嫩,保持浓浓肉味。🐷紫苏里芋豚肉卷 有淡淡紫苏香气。蛋黄渍免治鸡肉卷 嘅蛋黄渍比一般结实,但原来口感特别又有浓郁蛋香,好配有啲软骨又口感丰富嘅免治鸡肉🐔。烧茄子&冬菇都系烧到刚刚好,唔会好干身👍🏻👍🏻。沙律系蕃茄沙律🥗,同渍物一样都系酸酸的,好开胃。鸡汤浓郁,但可能部分人会觉得偏咸,我自己就好钟意。#茶碗蒸 都几出色,蛋香又滑😀。咁热嘅天气,配杯冻伯爵茶就 perfect 啦😍!
沙律系蕃茄沙律🥗,同渍物一样都系酸酸的,好开胃。
咁热嘅天气,配杯冻伯爵茶就 perfect 啦😍!