以前返工做嘢嘅时候有时都会买下斋饭盒 ,但是从离开旧公司之后就冇食过数素餐, 忽然兴起约好姐妹一齐食呢一间素食店, 冇他因为见到佢价钱抵,同埋𠮶个人都话好好食唔油腻。地点方便喺观塘到牛头角出都系几分钟就到达, 而且大大个招牌唔会揾唔到。入到去好多位置好宽敞, 而且就算唔系啲乜嘢初一十五食斋嘅日子, 都颇多人喺度用餐, 满了一大半。识叫就梗系嗌餐喇好抵食,259蚊 有汤有一个小食两个小菜, 原来最后仲会有炒饭,再跟饮品同糖水。个汤羹浓淡程度啱啱好, 有支竹,萝卜丝,香菇等6,7款材料,份量足够五个至六人饮,我地一人饮咗两碗都仲有净。本身以为好细份,点知下面仲有两三层 手抓饼 ,个咖哩汁好香唔辣。本身麻麻地咕噜肉,因为怕酸,但友人好喜欢, 佢话比真正的咕噜肉更加好食。 食落又真系㖞,唔厚粉,唔酸,颜色好靓,而且用火龙果来配搭,用料更丰富。本身唔知道有炒饭跟所以叫咗炒乌冬做主食, 个乌东炒得好香, 味道啱啱好 ,最紧要唔会好咸,同淋晒。最后有炒饭,但太饱,打包甜品叫咗泡芙都好好食题外话,埋单嘅时候见到有个corner有嘢买呀,我买左崖柏,朋友买咗纸巾,原来纸巾系老板佢自己做代理,用落真系好柔

海王金翅羹

咖哩手抓饼

素咕噜肉

香菇丝炒乌冬

炒饭

最后有炒饭,但太饱,打包
甜品叫咗泡芙都好好食

题外话,埋单嘅时候见到有个corner有嘢买呀,我买左崖柏,朋友买咗纸巾,原来纸巾系老板佢自己做代理,用落真系好柔软舒服,而且话bb都可以用,价钱都平,10蚊有12包细的

呢间嘢服务好而且做素食嘅材料丰富,最重要系唔油腻,迟d会同屋企人去食
海王金翅羹
咖哩手抓饼