2021-11-19
周末约咗朋友喺大角咀食饭,佢话想食西餐,咁我都冇乜考虑,就带咗朋友嚟呢度一齐开餐😆叫咗 HOMELAND 午市套餐,朋友要 $128嘅「爆炸糖枫糖三文鱼柳配薰衣草汁」,我要 $148嘅「西班牙伊比利亚猪肩肉」,午餐包「田园沙律」同「茶/咖啡/汽水/橙汁」😆「田园沙律🥗」嘅蔬菜新鲜,简单几好食😋。「三文鱼柳🐟」嘅鱼皮煎到脆脆哋,上边仲加咗啲爆炸糖,食落感觉有趣😆;鱼肉就新鲜结实😋;卖相仲好 colorful😍。「西班牙🇪🇸伊比利亚猪肩肉」猪肉味香浓,有啲咬头😋;配菜有意大利🇮🇹青瓜,清新美味😋。最后我哋加咗个 $38嘅「是日甜品」,呢日系 Cheese Cake,又系卖相靓靓😍,兼有浓厚芝士味🧀,芝士饼底度仲有啲脆脆哋 似系碎曲奇,非常美味😋。朋友同我都叫咗热咖啡☕️,几香几滑😋食得悠闲又开心嘅周末午餐😋。大家一齐加油💪,你明白嘅😆
食得悠闲又开心嘅周末午餐😋。大家一齐加油💪,你明白嘅😆