2024-02-04
我地今次来到位于湾仔嘅Uluru, 呢间餐厅🍴好有特色,全间餐厅都以黑色&白色、2D风格手绘画作墙壁,每个角落都可以打卡📸除咗可以欣赏墙壁上嘅画作🖼️,食物都系色香味俱全。🇨🇳🍕京式烤鸭薄饼一个Pizza 有齐烤鸭含有的配料,包括青瓜、京葱、同埋甜酱,好味的fusion 菜🇮🇹流心温泉蛋卡邦尼意粉份量十足,Rich and creamy, nice presentation and yummy🇰🇷🇹🇭海鲜冬阴功年糕香辣的冬阴功汤配烟韧嘅年糕,又一特色fusion菜🇺🇸烤焗美国猪鞍扒有惊喜,因为切落去唔觉咁稔,但食落肉质好稔,配埋伴酱既苹果茸,连平时剩系钟意食牛嘅仔仔都话好好食😋食完一件又一件,除咗近骨位留俾我试吓,其他佢食哂+$38配是日餐汤&沙律+饮品当日系杂菜忌廉汤,味道很好👍🏻仔仔好爱🇯🇵富士芝樱制—丸久小山园抹茶tiramisu靓靓特色甜品,很香抹茶味,仲有一啲朱古力饼碎作配衬,味道更突出!🏠ULURU 二次元立体梦幻蛋糕* 白色(草莓果酱+鲜草莓)呢款蛋糕🍰系为餐厅主题而设,蛋糕质地非常好,配埋草莓🍓和草莓酱,唔会太甜。
除咗可以欣赏墙壁上嘅画作🖼️,食物都系色香味俱全。
🇨🇳🍕京式烤鸭薄饼
🇮🇹流心温泉蛋卡邦尼意粉
🇰🇷🇹🇭海鲜冬阴功年糕
香辣的冬阴功汤配烟韧嘅年糕,又一特色fusion菜
🇺🇸烤焗美国猪鞍扒
+$38配是日餐汤&沙律+饮品
当日系杂菜忌廉汤,味道很好👍🏻仔仔好爱
🏠ULURU 二次元立体梦幻蛋糕
* 白色(草莓果酱+鲜草莓)