2023-11-16
今日同宅男🐯一齐去信和中心2X楼拎Figure公仔,出黎见有d肚饿,谂紧食咩之际,望到对面街有个好sharp既橙色肥仔头吸引眼珠,又因为几趣致,仲令我地两个走左上去帮衬😂⭐️麻辣鸭血肉燥宽粉🐯拣左依碗够晒惹味香辣,我食左几口,烟韧弹牙嘅寛粉索满麻辣汤头, 而鸭血少许Q弹,够滑又够嫩,入晒味好多汁,麻辣度岩岩好,够晒过瘾⭐️台湾古早味烤猪肉便当烤猪肉厚薄均匀,烤得入味,外皮微甜内里软嫩,流出肉汁,好食👍🏻配菜都系超赞,有炒冬粉配上冬菇丝同红萝卜丝,带少许麻油香好惹味;小蛋角有菜圃同猪肉碎,配埋时菜同粟米粒,同粒粒分明既米饭,令我谂起台湾传统丰富又美味既便当盒😌⭐️虎咬猪刈包⭐️虎咬鸡刈包刈包即割包,因为好似老虎打开口既形态而命名,用上馒头白包中间再夹上馅料。我个「虎咬猪」就系夹住卤左既猪五花肉,肥瘦相间既五花腩食起黎滑顺,甘香松软;佐以海量芫茜,少量酸菜与花生粉有增加香气之余,仲中和了猪腩肉的腻感😙「虎咬鸡」都唔弱!烤过既嫩滑Juicy鸡扒加煎蛋,再配埋酸菜同花生粉,好味又饱足⭐️百香Q果绿茶不约而同叫左依款百香果饮品,百香果加绿菜味道清新无负担,仲有咬口既椰果条同珍珠,解渴解腻效果一流👍🏻「小胖
⭐️麻辣鸭血肉燥宽粉
⭐️台湾古早味烤猪肉便当
⭐️虎咬猪刈包
⭐️虎咬鸡刈包
⭐️百香Q果绿茶
「小胖」环境干净寛敞,而且座位坐得舒服;便当同粉面size更系份量十足,饱足感超高。咁超值既价钱,的确有好强CP值,我谂好快我又会再黎喇😄