秋高气爽、风和日丽,当然要来香港嘅后花园 #西贡 闲逛一下。经过码头,见到很多人放风筝🪁很放松的状态。慢慢行到尾见到特别嘅建筑物,见到一间行楼梯落去嘅餐厅,餐厅内很多游乐设施,例如pool table, game station, football game 等,适合一家大细一路食一路玩! 另外,仲有golf game (要额外收费)。我地决定食个early dinner 😆 🦞 Garlic Butter Lobster Brisket Taco好耐无食过Taco, 今次见到有蒜香牛油龙虾尾taco ,入面仲有多种配料,包括酸椰菜,青瓜,蕃茄,沙律菜,加埋柑橘沙律汁,清新又开胃,很创新的配搭。🦑 Calamari Squid Ink Pasta来到西贡,特别想食海鲜😂鱿鱼份量都算几多,质地唔似冰鲜个啲,好弹牙。墨汁意粉啲质地好好,酱汁系芥末忌廉汁,top with 蕃茄莎莎酱,去掉油腻感。🐖 Smokey Baby Back Ribs(half rack)我哋叫咗半份猪肋骨,厚肉得来烤得刚好,肉质松化。猪肋骨沾满烧烤酱,食落有浓浓烟熏香味。配菜有酸瓜、大量薯条同沙律菜,超级丰富🥰🍺

我地决定食个early dinner 😆

🦑 Calamari Squid Ink Pasta

配菜有酸瓜、大量薯条同沙律菜,超级丰富🥰

🍺 Hong Kong Si L Dan beer
麦味刚好,有啲回甘! #香港制造 #有特色

👹 Monster milkshake (Mint Chocolate)
呢款milkshake 其实系一杯甜品😋 有半件waffle, 2条churros ,仲有棉花糖、pocky sticks and m&m 做deco 😍 个milkshake 好香mint 味道仲有粒粒朱古力可以饮到🤩 旁边的朱古力加脆脆整得很有心思,打卡一流👍🏻

食饱饱,我地一路睇住日落,一路沿住海边行返去码头个边,真系好写意嘅生活!