喺旺角,肚饿要医肚,朋友🧒🏼话想食台湾料理,问我有冇好介绍,咁我即刻谂一谂,大约用咗3秒时间,就决定带朋友🧒🏼嚟呢间餐厅🥢开餐 🤣$25「卤水牛舌」、$25「卤水鸭舌」、$5「卤水溏心蛋」:呢3样放埋一碟🤩;「牛舌」都几厚切,肉质软熟脂肪含量高😋;「鸭舌」细细只肉质几爽滑🤩;「溏心蛋」蛋黄橙红色兼劲溏心🤣$10「娃娃菜」:少少爽脆,腍腍哋,几好食🤩呢度有几款「午餐」可以拣,咁我哋拣咗 $68「夜市卤味卤肉拌面」午餐配:芒果田园沙律午餐饮品配:古早味冬瓜茶/山茶花乌龙/茉莉毛尖加配特饮+$10:大湖草莓 牛奶爱玉菓子青苹果 乌龙爱玉粉粿蜜桃 茉莉爱玉菓子「午餐」包「芒果田园沙律🥗」,简单几好食🤩「夜市卤味卤肉拌面」:卤味 包括 卤水溏心蛋、卤牛舌、卤牛肚、卤牛腩,另外当然仲有 卤肉,所有卤水食物都卤得几入味🤩;其他配菜有西兰花、牛蒡、粟米芯,材料真系几丰富😋;拌面面条捞埋卤肉几惹味,面条本身有少少弹牙🤣饮品拣咗「蜜桃 茉莉爱玉菓子」:叫咗少甜少冰,几清新🤩$42「百香果白玉爱玉」加「芋圆(+$8)」「蒟蒻菓子(+$8)」「柚子雪糕(+$15)」:白玉、爱玉、芋圆、蒟蒻菓子 各有不同程度嘅
$10「娃娃菜」:少少爽脆,腍腍哋,几好食🤩

午餐配:芒果田园沙律
午餐饮品配:
古早味冬瓜茶/山茶花乌龙/茉莉毛尖
加配特饮+$10:
大湖草莓 牛奶爱玉菓子
青苹果 乌龙爱玉粉粿
蜜桃 茉莉爱玉菓子
「午餐」包「芒果田园沙律🥗」,简单几好食🤩
饮品拣咗「蜜桃 茉莉爱玉菓子」:叫咗少甜少冰,几清新🤩
$42「百香果白玉爱玉」加「芋圆(+$8)」「蒟蒻菓子(+$8)」「柚子雪糕(+$15)」:白玉、爱玉、芋圆、蒟蒻菓子 各有不同程度嘅烟靭 同 滑度,一啖食晒4种非常过瘾🤣;柚子雪糕 几清新😋;百香果 系我最喜欢嘅其中一种水果🤣