2023-05-07
Marble - 铜锣湾餐厅位于铜锣湾皇冠假日酒店 装修时尚 而且餐厅座位唔多 所以食客都唔会坐得太密 有种远离烦嚣嘅感觉我哋叫咗最Classic既Marble Lunch Set 里面包咗刺身/汤/三文治小食/主菜/甜品/饮品刺身 - 中拖罗 带子 拖罗新鲜肥美油脂丰富 带子大粒鲜甜和牛炖汤 牛肉味香浓 面头仲配咗块薄切和牛添宫崎和牛三文治 和牛大约7成熟 有肉汁而且非常软嫩 三文治面包干脆咗 面包里面夹咗酸洋葱粒 增加味道层次 而且上碟非常贴心 有块类似干树叶嘅东西可以畀你用你拎住三文治食又唔会整污糟自己只手尾崎和牛薄切 用咗寿喜烧汁嚟煮 和牛入口即溶 令人有幸福嘅感觉 寿喜烧酱汁惹味 伴碟仲有日本生鸡蛋/洋葱/卤豆腐垫底 加埋珍珠米白饭 非常满足最后甜品我哋拣咗菠萝雪葩 酸酸甜甜非常解腻埋单大概七百蚊松啲一个人 以呢个环境/食物质素/服务质素嚟讲都算唔错嘅选择
刺身 - 中拖罗 带子
拖罗新鲜肥美油脂丰富 带子大粒鲜甜