2016-08-10
特登book张枱同屋企人晚上撑枱脚。呢间未装修之前,食过好几次。今次系装修后第一次食。感觉没什么分别。仍然都有我最钟意食嘅咸酸菜,花生,云耳,青瓜。真系好好食。当然不是送喇,要计钱的!小葱虾仁炒饭由于我地属饭桶一族,不能没有饭气。所以就叫左呢个小葱虾仁炒饭。d饭粒炒到一粒粒,完全没有痴住。饭粒好爽口。但略嫌不太够咸。不过屋企人就觉得够味。干炸小黄鱼呢个小黄鱼系今次黎嘅目的。因为屋企好中意食鱼。而呢度炸嘅小黄鱼,又香口,又酥脆!鱼肉又嫩滑。一点油的感觉都没有。真系好正!翡翠芙蓉三鲜见隔离枱食梗一道菜好像好吸引。问左部长先生,原来系叫翡翠芙蓉三鲜。话有虾,带子,西兰花, 蛋白,胞片。见几吸引,所以叫黎试下。果然没有失望,味道不错。送饭食一流。不过觉得似螺片多过胞片。。。奉送醋。用来点蛋白食,可减低滞的感觉。小龙包黎得梗系要食小龙包!因为系我飞佛!呢度小龙包嘅肉味都算几浓,包内又有汤汁。不过皮说不上够薄。但整体还是不错。我一个人吃了5只😁。不过小龙包还是要趁热食。因为有一两只,放到冻左先食。包嘅顶部已变得有点韧。但由于我太爱小龙包,所以照食可也😁
由于我地属饭桶一族,不能没有饭气。所以就叫左呢个小葱虾仁炒饭。d饭粒炒到一粒粒,完全没有痴住。饭粒好爽口。但略嫌不太够咸。不过屋企人就觉得够味。 干炸小黄鱼
呢个小黄鱼系今次黎嘅目的。因为屋企好中意食鱼。而呢度炸嘅小黄鱼,又香口,又酥脆!鱼肉又嫩滑。一点油的感觉都没有。真系好正! 翡翠芙蓉三鲜
见隔离枱食梗一道菜好像好吸引。问左部长先生,原来系叫翡翠芙蓉三鲜。话有虾,带子,西兰花, 蛋白,胞片。见几吸引,所以叫黎试下。果然没有失望,味道不错。送饭食一流。不过觉得似螺片多过胞片。。。奉送醋。用来点蛋白食,可减低滞的感觉。 小龙包