2023-01-16 87 浏览
临近新年 开始约啲亲友食团年饭今次分享一间好食、抵食嘅中菜之前嚟食大闸蟹已经觉得高质见佢哋推出咗新餐『鱼米之聚』即刻同阿妈嚟试吓500几蚊有鸡又有鱼份量不少 食到劲饱!抵食推介❤️🔸流心双色皮蛋伴芥末沙律花枝卷流心皮蛋上舖咗子姜蓉、姜蓉,酸酸甜甜带点辛口,好开胃。另一款系脆脆春卷,包咗芥末沙律花枝,香而不腻。🔸鸡枞菌凤尾虾蘑菇汤鸡枞菌嘅香气比其他菇菌浓,有点似鸡肉嘅味,所以饮落好香浓,质地滑身,汤中有大只爽弹鲜虾,好味。🔸泰露笋松露炒带子带子煎到香喷喷,又甜又弹牙,而露笋用蒜炒香,爽脆好味。🔸尝聚有米鱼用咗原条沙巴鱼,鱼肉好嫩!鱼汤奶白香浓,仲有个炸饭团,店员帮我哋将饭团整开到汤中,就好饮食窝巴加鱼汤饭咁,口感丰富,好好味😋!🔸养生药膳酥皮鸡系原只鸡,充满当归杞子等药材香,鸡件劲嫩滑入哂味!配埋酥皮一齐食原来都好夹,好得意!份量唔少食完超饱。🔸杏汁杞子浸豆苗菜好翠绿新鲜又爽口,汤汁清甜,养生得嚟又好味。🔸姜米蛋白蟹肉炒饭最后食个炒饭暖暖胃,材料丰富,有唔少蟹肉、蛋白,姜米令味道更加惹味。🔸麻香炸汤丸+雪梨炖桃胶甜品好润呀!有一大件煮透咗嘅雪梨,桃胶又好多,仲有炸汤丸都好特别。.🏷️2位用$

临近新年
开始约啲亲友食团年饭
今次分享一间好食、抵食嘅中菜
之前嚟食大闸蟹已经觉得高质
见佢哋推出咗新餐『鱼米之聚』
即刻同阿妈嚟试吓
500几蚊有鸡又有鱼
份量不少 食到劲饱!
抵食推介❤️

🔸流心双色皮蛋伴芥末沙律花枝卷

🔸鸡枞菌凤尾虾蘑菇汤

🔸泰露笋松露炒带子
带子煎到香喷喷,又甜又弹牙,而露笋用蒜炒香,爽脆好味。

🔸尝聚有米鱼

🔸养生药膳酥皮鸡

🔸杏汁杞子浸豆苗
菜好翠绿新鲜又爽口,汤汁清甜,养生得嚟又好味。

🔸姜米蛋白蟹肉炒饭

🔸麻香炸汤丸+雪梨炖桃胶
🏷️2位用$598(原价HK$748)