周日下午探完朋友,去左佢家楼下的糖水店食个下午茶。朋友就来结婚,所以我地都想食D美颜滋润炖品,见到刚刚出炉的椰皇炖蛋白,成间店都好香,所以我地两个今次都叫左类似的食物。因为我真系好喜欢食汤丸,所以试下食呢个看似唔系好夹的组合,但估唔到又出奇地夹,汤丸入面好多涵呢~$50椰皇蛋白炖桃胶朋友快做新娘,梗系要补下骨胶原,桃胶最近大热,佢本新冇味所以夹埋椰汁,就真系O岩晒,唔会咁腻滞。见到炖椰皇蛋白岀炉,保证自家制作,真心觉得好香好吸引,同埋食得好安心,是真是现在师傅即做架~$49椰皇炖蛋白汤丸,椰汁好香,汤丸好大粒,而且有西米。真系好好味,好足料是次专攻养颜炖品,非常好味又足料,而且自己冇可能整到,食甜品食呢D真系好开心~好靓仔既卖相,呢个真系性价比高,而且落足料店员好老实,话因为今日既汤丸细粒,所以俾左四粒我,其实我第一次食,都唔知有几多粒,感觉佢地好老实同均,小店就系有呢种亲切感,另外真正感觉到佢地用心制作,好努力做好自家制的炖品。好欣赏同埋下次一定会再来试其他既西式甜品。

椰皇蛋白炖桃胶

椰皇炖蛋汤丸

好靓仔既卖相,呢个真系性价比高,而且落足料
好欣赏同埋下次一定会再来试其他既西式甜品
2019-03-17