2021-09-01 37 浏览
呢日系元州街发现到一间隐世小店居酒屋,佢就系味道乐。平时都好少行呢边,就入黎试一试先入面装修都系以木色为主,真系充满日式精致居酒屋既感觉左口鱼边火灸寿司,油香十足,以及微微既焦香作点缀,加上饱满既鱼油,入口即溶流心芝士烧年糕,见到表面烧过既烙印好吸引软绵绵,一咬开入面既芝士就流晒出黎盐烧鸡翼,热辣辣而且外皮好脆,盐味好足够但唔会太咸,而且好多肉汁香煎鹅肝带子卷,鹅肝既咸香味配上带子鲜甜,两者融合得好好鹅肝细滑火炙北海道帆立贝蟹膏卷,表面布满一层新鲜蟹膏,轻轻既甘味,而帆立贝肥美厚身,饭卷入面包住青瓜丝,亦增添口感泡菜黑豚肉锅,黑豚肉嫩滑,肉香味一波接住一波,加上泡菜微辣惹味,随住时间慢慢煮,泡菜味逐渐渗入晒所有材料黑松露和牛炒饭,饭粒粒分明,黑松露香味沾满每一粒饭,而和牛软腍,整体冇太多油份,就算食晒成碗都唔觉得腻

入面装修都系以木色为主,真系充满日式精致居酒屋既感觉

流心芝士烧年糕,见到表面烧过既烙印好吸引
软绵绵,一咬开入面既芝士就流晒出黎

香煎鹅肝带子卷,鹅肝既咸香味配上带子鲜甜,两者融合得好好
鹅肝细滑

2021-08-30