2024-03-07
好耐冇食过串烧 口痒痒同朋友去左牛头角呢间新开冇耐既串烧店试下~店舖虽小 但几有气氛 电视播住星爷经典戏 大家都笑到卡卡声😆蛏子海鲜黎讲 店舖出名食蚝 但漏左单最黎冇黎到~但另外我地叫既蛏子黎左 口感弹牙 蛏子好新鲜 劲大量既蒜蓉舖左系面 好香口又野味 我念系海鲜类既Top3之选👍🏼推荐~烧茄子🍆茄子烧得恰到好处 唔干身又唔会太生~容易撕开黎食 亦都系连埋中量蒜蓉一齐烧 简直左加持左成条茄子既味道🥰烧韭菜韭菜好有油水 好光泽 好青嫩 份量都正常 隔青必选👍🏼烧馒头第一次食烧馒头 又异常地夹 又可以增加饱腹感 有口一粒 配埋炼奶系几唔错👍🏼牛舌、猪颈肉头、尾略嫌烧得太干 食落少少似牛肉干 但牛味都重😋猪颈肉就烧得岩岩好👍🏼鸡中翼、鸡翼尖外脆内嫩烧得好juicy 肉质嫩滑 调味仲好香口 食完一只停唔到再一只😍蚝烧 (牛头角)牛头角宜安街23号地舖#香港#香港美食#打边炉#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相机食先#食好西系列#好食#好好食#钟意食#打卡餐厅 #打卡美食#食评#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie
蛏子
烧茄子🍆
烧韭菜
韭菜好有油水 好光泽 好青嫩 份量都正常 隔青必选👍🏼
烧馒头
牛舌、猪颈肉
鸡中翼、鸡翼尖
蚝烧 (牛头角)
牛头角宜安街23号地舖