2018-09-06
今日去咗果栏一日游 之后行到去奥运站 睇下有乜嘢好嘢食 见到呢间金船长餐厅 个名好有特色 入面嘅装修都非常之有船长嘅特色 所以就入去试下啦首先就有黑松露菌酱意式马 呢个系好似pizza咁样 但系佢嘅馅料系包咗喺饼嘅中间 黑松露味道非常之重之后叫咗个白酒忌廉汁烩青口 白酒嘅味道非常之香 搭配重味嘅忌廉汁 同青口嘅鲜味简直系绝配之后有一个法式焗田螺 田螺嘅味道比街市嘅螺更加香 而且质感冇咁硬 非常之好食 蟹肉素鱼翅南瓜汤 蟹肉好足料 南瓜令到成个汤非常之鲜甜味美美国肉眼牛扒12安士 好足份量 牛肉味亦都好重 只系我哋要求五成熟 佢烧咗个七成熟 法国鹅肝 非常之靓 而且油脂非常之甘香 炒菠菜 加咗忌廉同牛油令到成个菜非常之软滑 正呀烧纽西兰羊架 羊架嘅苏味完全出晒嚟 令到我呢个食羊兽 食到舐舐脷蜜糖慢煮烤猪手 蜜糖令到成只猪手有多一重甜味 猪手亦都烤得好香
蟹肉素鱼翅南瓜汤 蟹肉好足料 南瓜令到成个汤非常之鲜甜味美
法国鹅肝 非常之靓 而且油脂非常之甘香